Zalety papieru ryżowego nie kończą się na tym, że jest dostępny w każdym sklepie i można z niego zrobić sajgonki ;) Można też zrobić z niego naleśniki, i to całkiem smaczne.
Potrzebujemy:
papieru ryżowego
farszu z dozwolonych składników, np:
1. z ugotowanych, rozdrobnionych warzyw
2. pogniecionych, świeżych owoców
3. dżemu
4. ugotowanego i zmielonego lub posiekanego mięsa
tłuszczu do podsmażenia
Arkusze papieru namaczać, wykładać na nie farsz i składać jak naleśniki. Odłożyć na kilka minut, żeby nieco obeschły. Właściwie już teraz są gotowe do jedzenia, jednak smaczniejsze będą lekko podsmażone z obu stron na dozwolonym tłuszczu.
Oj, chyba mam ochotę na naleśniki :)
OdpowiedzUsuń:)
OdpowiedzUsuńWendy, na smakolykach znajdziesz przepis na tradycyjne naleśniki - tyle, że bez jaj i mleka. Ale pewnie nie chce Ci się smażyć... ;)
Ile ja się nakombinowałam, żeby zrobić naleśniki dla mojego alergika. Twój sposób jest super. Ja zrobiłam takie bardziej tradycyjne, ale bez mleka i jajek. Efekt na moim blogu. Serdecznie zapraszam :)
OdpowiedzUsuń40 yr old Business Systems Development Analyst Hermina Viollet, hailing from Frontier enjoys watching movies like "Snows of Kilimanjaro, The (Neiges du Kilimandjaro, Les)" and Rugby. Took a trip to Shark Bay and drives a Mercedes-Benz 300SL. zobacz strone
OdpowiedzUsuń